Seizoen van start!
12 september 2016
Veel voetjes op de vloer!
23 september 2016
Alles

Plan Scholarship in Ecuador!

Al jaren werkt Plan Nederland aan een beter leven voor meisjes en jongens in ontwikkelingslanden. Toegang tot onderwijs is een van de voorwaarden voor een betere toekomst. Inmiddels hebben we ervoor gezorgd dat veel van onze sponsorkinderen hun middelbare school hebben afgerond. En veel van deze kinderen zijn nu ook klaar voor de volgende stap: een hbo- of universitaire opleiding. Die kans krijgen zij nu, met een Plan Scholarship.

Stap naar onafhankelijkheid
Plan Scholarship is een nieuwe manier om toekomstdromen waar te maken. Het is een studiebeurs voor aankomende studenten vanaf 18 jaar, waarvan de familie geen vervolgopleiding kan betalen. Maar die wel de potentie hebben om straks echt het verschil te maken. Ze krijgen de kans om met het Plan Scholarship een vak te leren waarmee ze van grote waarde kunnen zijn voor hun gemeenschap. Sterker nog, kennis en onderwijs vormen de sleutel tot onafhankelijkheid voor deze jongeren en de gemeenschap waarin ze leven.
Op de website www.plannederland.nl/scholarship staat nog meer informatie.
Wij gaan eind september met een groep van 28 mensen een reis naar Ecuador maken (door Plan Nederland in samenwerking met KRAS georganiseerd) en daar een aantal projecten van Plan Nederland bezoeken, waaronder dit project. Het is de bedoeling dat alle deelnemers aan deze reis proberen om geld in te zamelen/sponsors te vinden voor dit project.
Mensen kunnen dan via de site een bedrag storten. Maar ze mogen ook een bedrag storten op mijn bankrekening of het contant aan mij geven, dan zorg ik dat het op de juiste plek terecht komt.
Eén van de 28 deelnemers is een danser van onze dansschool: Marga van der Kreek. Bij haar kun je meer informatie krijgen. Stuur haar een mail! Haar adres: mvdkreek@kpnmail.nl

Lees hun belevenissen in Ecuador!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *